Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsBryce Harper, igrač Philliesa, osvaja drugu NL MVP nagradu

Bryce Harper, igrač Philliesa, osvaja drugu NL MVP nagradu


Bryce Harper je po drugi put najkorisniji igrač Nacionalne lige u karijeri u glavnoj ligi.

Harper je sakupio 17 od 30 glasova za prvo mjesto kako bi pobijedio Juana Sota iz Washington Nationalsa i Fernanda Tatisa mlađeg iz San Diego Padresa na glasanju od strane Udruženja pisaca bejzbola Amerike.

“Ovaj se samo osjećao malo drugačije”, rekao je Harper. „Mislim da sam malo stariji, malo zreliji, da mogu da imam saigrače koje imam, da imam porodicu sada kao što imam sa svojom decom.”

AL MVP Dvosmjerna zvijezda Angels Shohei Ohtani jednoglasno je odlučila

On je bio slager Philadelphia Philliesa, pogodio je.309 i 35 Homersa. Njegov tim je takođe imao 0,429 na osnovu procenta. Philliesi su imali vodeću ligu od 6,15 posto. Sa 1.044 OPS, on je također vodio majorove.

Harper, 29 godina, također je ponio nagradu Silver Slugger, kao i prošle godine u svojoj kampanji koja je osvojila MVP-a 2015. godine.

Na putu do svoje MVP sezone, Harper je morao da savlada udarac u lijevi obraz sa 96,9 mph od Génesis Cabrera iz St. Louis Cardinalsa 28. aprila, loptom koja se odbila od Harperovog lijevog zgloba.

Igrao je dalje nakon incidenta, ali je nastavio da se bori prije nego što je konačno stavljen na listu povrijeđenih, koja je trajala od 22. maja do 5. juna.

„Morao sam da napravim pauzu i shvatim da mi je zglob i dalje povređen, lice i mentalno stanje verovatno nisu bili najbolji“, rekao je.

Zapalio se nakon povratka, postavši tek četvrti vanjski igrač u historiji bejzbola koji je imao najmanje 100 trčanja, 100 hodanja, 40 parova i 35 homersa u sezoni, pridruživši se Babe Ruth, Stan Musial i Barry Bonds.

Harper je sada peti igrač bejzbola koji je osvojio MVP nagrade sa više timova, pridruživši se Franku Robinsonu i Barryju Bondsu, kao i Jimmieju Foxxu, Alexu Rodriguezu, Alexu Rodriguezu i Alexu Rodriguezu.

Što se tiče ostalih finalista, Soto je predvodio glavne turnire sa 0,465 postotka na bazi – uključujući 0,525 u drugom poluvremenu sezone – pored toga što je zbrojio 29 Homersa i 95 RBI.

Tatis je bio vodeći u ligi sa 42 domaćina, iako je nastupio na samo 130 utakmica zbog povreda.

Ove godine uspjeh tima nije bio faktor. Trojica od tri finalista igrala su za timove koji nisu prošli u doigravanje.

Doprinos Associated Pressu

Izvor: USAToday.com

Post Bryce Harper, igrač Philliesa, osvaja drugu NL MVP nagradu, prvi put se pojavio na News Daily.Source: https://philippinenewsdaily.com/bryce-harper-phillies-slugger-wins-second-nl-mvp-award/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments