Baylorov balans daje treneru Scottu Drewu dosta opcija za početak sezone.

Šestoplasirani Medvjedi imali su pet igrača dvocifreno u pobjedi od 75-63 nad Arizonom Stejtom u srijedu navečer, koja je završila utakmicu prvog kola na Battle 4 Atlantis. LJ Cryer je predvodio tu grupu sa 15 poena, što je peti put u isto toliko utakmica da su Medvjedi imali najmanje četiri dvocifrena strijelca.

„Definitivno je prelepo“, rekao je Adam Flagler, koji je imao 13 poena. “Uvijek samo pokušavamo da igramo jedni za druge, pokušavamo da dobijemo najbolji udarac uvijek niz pod, i idemo 1-0.”

Do sada je taj plan funkcionirao za tim koji je bio zadužen za zamjenu četiri startera iz prošlogodišnjeg sastava nacionalnog prvenstva. Tu grupu su predvodila prvenstveno tri vodeća strijelca u sastavu Jared Butler (16,7 poena), Macio Teague (15,9) i Davion Mitchell (14,0).

KLIKNITE OVDJE ZA VIŠE IZVEŠTAJA O SPORTU NA FOXNEWS.COM

Ulazeći, Cryer je u prosjeku postigao 18,5 poena za tim, dok su četiri druga igrača imala prosjek od najmanje 10,3 poena. Medvjedi (5-0) umalo su imali šestog dvocifrenog strijelca u Jamesu Akinjou, koji je završio sa devet poena i sedam asistencija.

„To je kritično jer svaka utakmica neće biti tvoje veče“, rekao je Drew i dodao: „U noćima koje nisu tvoje veče za pucanje, sjajno je imati druge na koje možeš da se osloniš i na koje možeš da ideš. To je sjajna stvar u sjajnoj rotaciji, sjajnoj klupi. Idemo na klupu i normalno postajemo bolji.”

DJ Horne postigao je 20 poena za vodstvo Sun Devilsa (2-3),…