Južna Karolina, rangirana br. 1, spremna je da izazove Oregon nakon što ih je pobijedio. 2 UConn.

Južna Karolina je savladala broj 1 sa 20 poena Zia Cooke i 18 od Laeticije Amihere. 9 Oregon je poražen sa 63 i pobijedio u polufinalu na ženskom turniru Battle 4 Atlantis.

KLIKNITE OVDJE DA VIDITE VIŠE SPORTSKIH IZVJEŠTAJA FOXNEWS.COM

O naslovu turnira odlučivaće dva vrhunska tima iz zemlje.

“Uzbuđeni smo. “Odlučili smo da učestvujemo na ovom turniru jer smo imali priliku da se suočimo sa vrhunskim timovima širom zemlje”, rekla je Dawn Staley, trener Južne Karoline. “To je bila naša tema cijele sezone, pa zašto ne? UConn je još uvijek na rasporedu i to je već dvije godine. Odličan je za žensku košarku.”

Prošle sezone, dva tima su se suočila u meču 1-na-2 koji je UConn dobio u produžetku.

Cooke je izjavio: “Sjajno je kada igramo sa jakim timovima rano kako bismo mogli biti testirani ranije.” “Vjerujem da će to biti prilično dobra utakmica.”

Prvi susret Duksa (3-1) i Gamecocks-a (5-0) održan je 2002. godine. Oba tima su bila favorizovana da se takmiče za nacionalno prvenstvo 2020. godine. Međutim, NCAA turnir je otkazan zbog pandemije koronavirusa. Od tada, oboje su bili veoma različiti.

Oregon je bio stenografski kada je ušao u igru.

Nyara Sabally, napadač Duksa, sjela je da olakša svoje desno koleno nakon što ga je povrijedila u pobjedi Oklahome u prvom kolu. Trener Keli Grejvs rekla je da je smatrana iz dana u dan. Sabally je dobio slobodan dan nakon što je igrao 37 minuta i postigao 30 poena u subotu u pobjedi.

“Ne petljam se sa trenerima i doktorima,” rekao je Graves. Može putovati ako kažu da može. Bio je blagoslov imati je.

Zbog povreda Ducksi su već bili bez Te-Hine Paopaoa (brucoš bek), Taylora Bigbyja (brucoš bek) i Endyia Rogers (junior transfer sa USC), kao i beka druge godine Te-Hine Paopao (brucoški bek).

Južna Karolina je iskoristila situaciju i povela sa 27-14 nakon jedne četvrtine. Oregon je izvukao 32-23 na kraju prve četvrtine, prije nego što su Gamecocks izjednačili meč pobjedom od 11-3.

Cooke je započeo skok asistencijom, Amihere je dodao šest poena uzastopno, a Gamecocksi vode 44-26 na odmoru.

Južna Karolina je uspjela postići 11 od 13 poena prve četvrtine i pobijediti u utakmici.

Chanaya Pinto je predvodio Oregon sa 12 poena

KLIKNITE OVDJE ZA APLIKACIJU FOX NEWS

TIP-INS

Gamecocksi su osvojili svoja jedina prethodna dva susreta, a drugi je bio Paradise Jam 2002. godine. Aliyah Boston je postigao 16 poena za Gamecockse, jedan dan nakon što je postigao 23 u njihovom otvaranju. U prvom kolu Grejvs je imao 600 pobeda.

VELIKA SLIKA

Oregon: Ovaj trodnevni turnir pruža dragocjeno iskustvo mnogim Ducks rezervama. Kada budu zdravi, biće još bolje.

Južna Karolina: Južna Karolina Gamecocks su smislili različite pobjedničke strategije u svoje prve dvije utakmice. Gamecocksi su iskoristili svoju dominantnu unutrašnju prisutnost protiv Buffala da ih poraze, a iskoristili su svoju snažnu odbranu da bi pobijedili Duckse.

UNTIMELY MICUES

Oregon je imao 20 izgubljenih lopti što je rezultiralo sa 27 poena za Gamecocks.

Grejvs je izjavio: “Moramo da budemo oprezniji sa loptom.” “Oni su postigli 27 poena na tim preokretima. Njihova zasluga zaista pokazuje njihov veliki pritisak.

Sljedeći

Oregon: Faces No. Srijeda, 23. Južna Florida će igrati za treće mjesto.

Južna Karolina igra protiv UConna, koji je drugi na ljestvici prvenstva u ponedjeljak.