Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews'Bog je dobar.' Porodica Ahmauda Arberyja reaguje nakon što su tri...

‘Bog je dobar.’ Porodica Ahmauda Arberyja reaguje nakon što su tri muškarca osuđena za njegovo ubistvo


Porodica Ahmauda Arberyja pohvalila je odluku porote da proglasi trojicu muškaraca krivima za ubistvo 25-godišnjaka, rekavši da je pravosudni sistem pobijedio nakon “teške borbe” i prošlogodišnjih protesta protiv rasne pravde.

“Bila je to duga borba, bila je teška borba, ali Bog je dobar”, rekla je Arberyjeva majka, Wanda Cooper-Jones, novinarima ubrzo nakon presude u srijedu. „Iskreno da vam kažem, na početku nisam vidio ovaj dan 2020. Nikad nisam mislio da će ovaj dan doći.”

„Samo želim svima da kažem hvala“, dodala je. “Hvala za one koji su marširali, one koji su se molili.”

Arberyjev otac je rekao da je presuda “dobar dan”, dodajući da se društvo mora udružiti kako bi “pobjedilo” rasno motivisane zločine iz mržnje.

„Ne želim da vidim nijednog tatu da gleda kako njihovo dete linčuju i tako obore“, rekao je Markus Arberi stariji. „Dakle, sve je to naš problem… nastavimo da se borimo, nastavimo da radimo i učinimo ovo mjesto boljim mjestom za sva ljudska bića.”

Komentari su dati ubrzo nakon što su Arberyja, Afroamerikanca, tri bijelca protjerala kroz susjedstvo u Džordžiji 23. februara 2020. Jurila su ga dvojica muškaraca koji su vozili kamioneti. Zatim su ga satjerali u ćošak i upali u svađu. Arberyja je upucao i ubio jedan od muškaraca. Kasnije su rekli da je Arberi bio osumnjičen za…Source: ‘Bog je dobar.’ Porodica Ahmauda Arberyja reaguje nakon što su tri muškarca osuđena za njegovo ubistvo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments