Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsBijela kuća: 92% radnika FED-a je vakcinisano pod mandatom

Bijela kuća: 92% radnika FED-a je vakcinisano pod mandatom


VAŠINGTON (AP) – Mandat Bajdenove administracije za vakcinu za milione federalnih radnika izgleda da funkcioniše, bez očiglednog ometanja provođenja zakona, prikupljanja obavještajnih podataka ili putovanja na odmor.

U utorak, dan nakon isteka roka za poštivanje, 92% od 3,5 miliona federalnih radnika obuhvaćenih Bidenovim mandatom prijavilo je vladi da su barem djelimično vakcinisani, prema zvaničnicima Bijele kuće.

Prema podacima Bijele kuće od srijede, Agencija za međunarodni razvoj imala je najveći postotak djelomičnih vakcina u utorak. Slijede ga Ministarstvo zdravlja i ljudskih usluga (96,4%) i State Department (96,1%).

Međutim, agencije za provođenje zakona zaostaju za vakcinama, a Ministarstvo pravde iznosi 89,8%. Iako Ministarstvo za boračka pitanja ima 87,8% djelomičnih vakcina, Ministarstvo odbrane ima 93,4% dok Ministarstvo domovinske sigurnosti ima 88,9%. Sektor za poljoprivredu sa 86,1% bio je državni resor sa najmanjim procentom djelimično vakcinisanih radnika.

Sveukupno, međutim, utvrđeno je da 96% federalnih radnika poštuje ovu politiku. Ovo uključuje vjerska ili medicinska izuzeća koja se trenutno preispituju. Ostalo se smatra neusklađenim, ali zvaničnici su naglasili da “to nije litica” i da će radnici dobiti…Source: Bijela kuća: 92% radnika FED-a je vakcinisano pod mandatom


https://gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments