Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNews'Besan sigurno': Dak Prescott, Kauboji odgovaraju nakon što su Chiefovi okrenuli recept...

‘Besan sigurno’: Dak Prescott, Kauboji odgovaraju nakon što su Chiefovi okrenuli recept za uspjeh


KANSAS CITY MO. — Kvoterbek Cowboysa Dak Prescott popeo se na podijum u tunelu Arrowhead stadiona sa svojim trenirkama uvučenim u čarape za ekipu. Na bijelim rebrastim čarapama crnom bojom ispisana je poruka. Bio je okružen njegovim listovima. Sva velika crna slova glase: “STAV JE SLOBODAN.”

Ali kakav je tačno bio stav Cowboysa nakon što su doveli napad sa najboljim golom lige u Kanzas Sitiju, samo da bi otišli bez touchdowna ili pobede?

Mike McCarthy, glavni trener je izjavio da je Dallas pao na 7-3. Međutim, nije poražen od sada 7-4 Chiefsa.

„Nikada obeshrabreni“, dodao je Prescott. “Ali ljut sigurno.”

Ofanzivni nedostaci Kauboja bili su dovoljni da razbesne Prescotta. Njegovi jardi po pokušaju dodavanja pali su sa 8,2 kroz osam utakmica na 4,5 u odnosu na agresivnu odbranu Chiefsa, ukupna ofanzivna produkcija Dallasa pala je sa 433,9 jardi po utakmici na 276. Dallas je bio vodeći u ligi po osvojenim poenima po utakmici sa 31,6. Chiefs Nation je bio opkoljen, a gosti su imali samo 9. I nedjeljna priča nije bila o tome da odbrana Cowboysa nije uspjela izaći s terena i da je napad bez prilika. Bilo je mnogo prilika, ali nisu iskorištene. Kauboji nisu postigli devet poseda. Tri od ovih poseda su završila preokretom.

“Naš napad nije izdržao naš dio pogodbe,” rekao je desni bek Cowboysa Zack Martin, žrtva među mnogima u Chiefsovom odbrambenom meču Chrisa Jonesa na dan 3,5 vreće. „Bilo je skoro kao, ‘Hej, bili smo tamo, dobijte rezultat i mi smo u ovoj stvari i idemo niz dionicu.’

“Mislim da bismo se osjećali prilično dobro zbog toga da ste nam rekli da ih je naša odbrana držala na 19 poena.”

Nijedan od igrača Kauboja nije pripisao svoj dan koji je bio iscrpljen jednom faktoru. Svaki od njih je preuzeo punu odgovornost za užasan dan skoro u celosti. Prescott je naizmjenično bacao ui iz prijemnika tokom svojih 28 od 43 dana. Niko od njih nije završio pasove duže od 20 i više jardi. Samo jedno dodavanje Prescott je srušio pred kraj treće četvrtine. Padovi su bili česti. Dalasova ofanzivna linija, niz Pro Bowl lijevi napad Tyrona Smitha (gležanj) i uvođenje novog lijevog beka u Connor McGovern, borili su se da Prescottu da dovoljno vremena u džepu ili stvori čiste trake za trčanje. Nalet Chiefsa se isplatio.

Prescottov sat nije bio usklađen sa primačem Michaelom Gallupom na desnoj strani u prvoj utakmici Dalasa. Na Prescottovom posljednjem bacanju, Cowboysi su zaostajali 10 poena za minut do kraja, Jones je nabacio dodavanje i namestio presretanje od strane beka L’Jariusa Sneeda.

Igra koja prikazuje nesposobnost ofanzivne linije da odbije nalet, Prescottovo nedovoljno dodavanje i sekundarno kapitaliziranje Chiefsa kao da je dobro ilustrovalo kako je ono što je moglo biti pucanje eksplozivnih napada umjesto toga postalo odbrambena borba u rovovima .

„Mnoge stvari nisu bile za nas“, rekao je Gallup. „Moramo da pravimo te predstave kada nam dođu. Danas jednostavno nismo igrali. To je na nama. … Ljudi jednostavno moraju da se pojačaju.”

Kauboji su se mogli braniti. Uprkos tome što su propustili oba početna odbrambena kraja, Cowboysi su držali quarterbacka Chiefsa Patricka Mahomesa do pješaka 23-od-37 koji je prošao 260 jardi, bez tačdauna, presretanja i izgubljenog petlja. Dan Quinn, defanzivni koordinator, kreirao je tri sigurnosne pakete koji su omogućili Jayronu Kearseu, veteranu linebackeru da uhvati dodavanje Travisa Kelcea. Quinn je vratio Micaha Parsonsa (početni bek beka) u stalnu odbranu. Parsons je iskoristio Parsonsovu brzinu da dvaput otpusti Mahomesa.

“On je poseban igrač,” priznao je Mahomes. “On ima visok motor, jurio me je na toj vreći za striptizete. Bio je tu sve vrijeme boreći se i borio tokom cijele utakmice.

„Mislim, da bi bio tako dobar bek i mogao da igraš u defanzivi, nema puno takvih momaka u ovoj ligi.”

Nakon što su u prethodnih 16 minuta postigli 16 poena, Chiefs su 44 minuta držali Dallas na samo 3 poena. Ovo je bio dobar primjer uspješne adaptacije odbrane. U tome leži svetla tačka za navijače Kauboja: ako Dalasova odbrana može da igra sa frenetičnom energijom i loptom kao protiv Mahomesa i Co., u istoj igri u kojoj se napad Kauboja vraća svojim eksplozivnim korenima, Dalasov plafon je visok .

“Nismo dobili utakmicu,” rekao je McCarthy. Ali „nipošto se ne osjećamo manje kao fudbalski tim. Hajde da to razjasnimo.”

Kauboji mogu brzo da prođu pored učinka Chiefsa. U nedjelju navečer stižu u Dallas i pripremaju se za utakmicu kod kuće protiv Raidersa (5-4). Dan zahvalnosti mogao bi predstavljati prijateljskijeg protivnika i atmosferu. Dalas će vjerovatno ostati bez Amarija Coopera, njegovog najboljeg primača. CeeDee jagnjetu bi takođe bio potreban protokol o potresu mozga. CeeDee je povrijeđen u krajnjoj zoni Arrowheada. Isključen je u drugom poluvremenu.

Prescott kaže da se Cowboysi mogu oporaviti baš kao i prije dvije sedmice nakon poraza od Broncosa sa 30-16. Sedmicu kasnije, Prescott je rekao da Cowboysi neće biti isti kao Falconsi sa pobjedom od 43-2.

Zamalo se ismijao ideji da će njegov tim učiniti sve osim pravilnog odgovora, a njegovi završni odgovori na intervjuu nakon utakmice bili su naglašeni kao i njegove čarape za ekipu “STAV JE SLOBODAN”.

“Nikad nisam zabrinut kako će ovaj tim reagovati”, rekao je Prescott. “Sve dok sam ja dio ovog tima, kvoterbek ovog napada, to je moja najmanja briga kako ćemo odgovoriti.

“Ovo je otporna grupa. Bili su sjajan tim. To je dio igre.

“Bićemo bolji zbog toga.”

Pratite Jori Epstein iz USA TODAY Sports na Twitteru @JoriEpstein.

Izvor: USAToday.com

Objava ‘Iznervirana sigurno’: Dak Prescott, Cowboys odgovaraju nakon što su Chiefs okrenuli recept za uspjeh prvi put se pojavio na News Daily.

Source: https://philippinenewsdaily.com/pissed-off-for-sure-dak-prescott-cowboys-respond-after-chiefs-turn-tables-on-recipe-for-success/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments