Britanski članovi kraljevske porodice ujedinili su svoje protivljenje BBC-jevom dokumentarcu o “prenapuhanim, neutemeljenim tvrdnjama”. Emitovan je u ponedeljak u Velikoj Britaniji

Dokumentarni serijal “Prinčevi štampe” fokusira se na odnos princa Williama i princa Harija i kako oni komuniciraju sa medijima. Novinari i komentatori opisali su metode na koje je došlo do informacija. To je uključivalo curenje informacija i nezvanične brifinge između novinara i kraljevskih izvora. Takođe, u specijalu je istaknuto kako su različita braća pristupila medijskoj kontroli.

Prema dokumentarcu mreže, cilj dokumentarca bio je istražiti da li su negativne priče o kraljevima izgrađene na informacijama iz drugih kraljevskih domaćinstava.

Saopštenje je dala Buckinghamska palata Clarence House, Kensingtonska palata povodom navoda na kraju. To su domaćinstva kraljice Elizabete II, princa Charlesa i Williama.

OPTUŽBE PRINCA ANDREWA ISKLJUČUJU SUĐENJE GHISLAINE MAXWELL EPSTEIN

ITV je citirao sljedeću izjavu: “Slobodni, odgovorni i otvoreni mediji su od vitalnog značaja za zdravu demokratiju.” Frustrirajuće je kada im bilo ko pridaje kredibilitet (uključujući BBC) jer previše ovih tvrdnji dolazi iz neprovjerenih izvora te su pretjerane i neutemeljene.

BBC je odgovorio rekavši da je BBC-jev program “o kraljevskom novinarstvu” i da je uključivao razne novinare iz radio i novinske industrije.

KLIKNITE OVDJE da se PRIJAVITE za Entertainment News Letter

“… Film je pokazao i razmjere…