Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsBajden sugeriše da je presuda o krivici ubici Ahmauda Arberija u Bajdenu...

Bajden sugeriše da je presuda o krivici ubici Ahmauda Arberija u Bajdenu dobar korak naprijed. Ali to nije dovoljno


Predsjednik Joe Biden Trojica muškaraca osuđena su za ubistvo Ahmauda Arberyja “odraz našeg pravosudnog sistema koji radi svoj posao” ― ali je naglasio da je pred zemljom još dug put u borbi za rasnu pravdu.

U Brunswicku, u državi Georgia, porota je proglasila Travisa McMichaela, Gregoryja McMichaela i Williama “Roddieja” Bryana krivim za teško ubistvo u smrti Arberyja u februaru 2020. 25-godišnji Crnac bježao je kada su ga napadači protjerali i napali. Slučaj je izazvao nacionalno bijes i pomogao je u raspirivanju prošlogodišnjih protesta za rasnu pravdu, što je doprinijelo da ubice, od kojih su svi bijelci, na kraju budu optuženi.

“Ubistvo Ahmauda Arberyja – kojem svjedoči svijet na video snimku – razarajući je podsjetnik koliko daleko moramo ići u borbi za rasnu pravdu u ovoj zemlji”, rekao je Bajden u izjavi. “Gospodin. Arberi bi danas trebao biti prisutan na proslavljanju praznika zajedno sa Wandom Cooper Jones (njegova majka) i Marcus Arbery (njegov otac). Ništa ne može vratiti gospodina Arberyja njegovoj porodici i njegovoj zajednici, ali presuda osigurava da će oni koji su počinili ovaj užasan zločin biti kažnjeni.”

Arberyja su jurili otac i sin McMichaels u svom kamionetu. Zatim su ga napali i upucali. Bryan je pratio potjeru i uhvatio je. Tvrdili su da su muškarci krivi. pokušavali su…Source: https://gt-ride.com/biden-suggests-that-ahmaud-arbery-murderer-guilty-verdict-in-biden-is-a-good-step-forward-but-its-not-enough/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments