Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsBajden bira žene koje 'stvaraju istoriju' za vodeću kancelariju za budžet Bijele...

Bajden bira žene koje ‘stvaraju istoriju’ za vodeću kancelariju za budžet Bijele kuće


NANTUCKET, Mass. (AP) – Dvije obojene žene su izabrane predsjednika Joea Bidena za vođenje budžetske kancelarije Bijele kuće, što je prekretnica za moćnu agenciju nakon što se njegov prvi izbor povukao nakon kritika zbog njenih prethodnih napada na zakonodavce iz obje strane.

Ako Senat odobri, Shalanda Young bi bila prva crnka na čelu Ureda za upravljanje i budžet. Nani Coloretti, filipinski Amerikanac, služio bi kao Jangov zamjenik, čime bi Coloretti postao jedan od najviše rangiranih Amerikanaca Azije u vladi.

„Danas mi je čast da nominujem dvije izvanredne žene koje stvaraju istoriju za vođenje Ureda za upravljanje i budžet“, rekao je Bajden u video najavi. Bio je u Nantucketu, Massachusetts za Dan zahvalnosti i objavljenoj sljedeće srijede.

„Ona je nastavila da impresionira mene, kao i lidere Kongresa“, rekao je Bajden o Jangu, koji je veći deo godine bio vršilac dužnosti direktora. Bajden je izabrao Janga za svog direktora budžeta nakon što je Neera Tanden postala njegov prvi kandidat. bio pod dvostranačkom kritikom.

Senator Joe Manchin, demokrat iz Zapadne Virdžinije koji je postao ključan glas za Bajdenovu agendu u komori podijeljenoj 50-50, bio je prvi demokrat koji se usprotivio Tandenovoj nominaciji i, u nedostatku potrebnih glasova, na kraju se povukla iz razmatranja.

Kasnije je Bajden ponudio Tandenu posao u Bijeloj kući. Ona je sada osoblje…Source: Bajden bira žene koje ‘stvaraju istoriju’ za vodeću kancelariju za budžet Bijele kuće

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments