Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsAustralijski reporter 'užasnut' nakon promašenog ekskluzivnog intervjua Adele

Australijski reporter ‘užasnut’ nakon promašenog ekskluzivnog intervjua Adele


Adelinom timu nije bilo lako s australijskim TV reporterom koji nije poslušao njen novi album prije nego što je intervjuisao s njom prije njegovog objavljivanja.

Matt Doran, voditelj emisije “Weekend Sunrise” na Channel 7, 4. novembra je sa ekipom otputovao od Sidneja do Londona na, inače, jedini australijski intervju britanske superzvijezde.

Nakon što je Doran rekao Adele tokom intervjua da nije slušao “30”, Sony Music, koji je navodno imao pravo veta na intervju, zadržao je snimak, odbivši da ga emituje Kanal 7. U vrijeme kada su Doran i Adele govorili, samo je jedna pjesma s albuma, “Easy On Me”, bila javno objavljena.

Doran je rekao da je bio “užasnut i nedvosmisleno se izvinio” zbog greške, i objasnio da je propustio e-mail koji sadrži rani pregled albuma.

“Bio je to previd, ali ne i namjerno grdno”, rekao je on za novine The Australian. “Ovo je najvažniji email koji sam ikada propustio.”

Bio je to vrlo zanimljiv intervju. navodno dio ugovora koji je Kanal 7 koštao milion dolara (722.000 dolara), uključujući prava na emitovanje Adelinog televizijskog specijala “Samo jednu noć”, koji je emitovan na mreži.

Doran se navodno nije pojavljivao na Kanalu 7 tokom vikenda nakon napada, iako je negirao da je formalno suspendovan.

Zapalio se zbog incidenta na društvenim mrežama, gdje je na Instagramu objavio fotografiju iz Londona na kojoj je zadirkivala nešto “prilično posebno” u izradi.

“Fotografije snimljene nekoliko minuta prije katastrofe”, stoji u jednom od glavnih komentara.

Incident je izazvao mnogo komentara među australskim novinarima i medijskim ličnostima, od kojih su mnogi kritizirali Doranovo ponašanje.

“Ko ulazi u ekskluzivni intervju sa svjetski poznatim muzičarem, a da nije slušao njihov album?” napisala je glavna urednica Ženske agende Tarla Lambert. Ona je Doranovo ponašanje opisala kao “personificiranu privilegiju”.

U međuvremenu, drugi australski reporter istog imena kao i Matt Doran zatražio je popustljivost nakon nekih pogrešno upućenih kritika na njegovim nalozima na društvenim mrežama.

“Polako sa mnom…” on tweeted.

Adelein dugo očekivani četvrti studijski album objavljen je 19. novembra. Novu muziku nije objavila šest godina.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post australijski reporter ‘ugrožen’ nakon promašaja ekskluzivnog intervjua Adele prvi put se pojavio na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/australian-reporter-mortified-after-botching-exclusive-adele-interview/

gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments