Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsAmy Schneider, transrodna žena, produžava 'Jeopardy!' Pobjednički niz se proteže na...

Amy Schneider, transrodna žena, produžava ‘Jeopardy!’ Pobjednički niz se proteže na pet


“Opasnost!” takmičar Amy Schneider kreće u epizodu od ponedjeljka s pobjedničkim nizom, pridružujući se nekolicini otvoreno trans pobjednika u emisiji, i zahvaljuje trans konkurentima koji su došli prije nje.

Schneider, inženjerski menadžer iz Oaklanda u Kaliforniji, postala je trodnevna šampionka u epizodi od petka sa 110.200 dolara dobitka nakon što je ušla u Final Jeopardy rundu od 25.000 dolara ispred svoje konkurentice i uložila ogromnih 15.000 dolara.

U utorak sam postao petodnevni šampion. Ovo joj garantuje mesto na turniru sledeće godine sa vrhunskim igračima i ukupnim pobedama od $170,000.

“Mogao sam se kladiti čak na 24,999. Razmišljao sam o tome. Šnajder je u nekoliko tvitova rekao da je bilo teško. Bila je greška kladiti se na cijenu automobila. Međutim, to je bila pobjednička strategija koja se još jednom isplatila. Imao sam više od 100 hiljada dolara ukupnog dobitka. To je to. STO. HILJADU. DOLARA. “Mislim, još uvijek je teško povjerovati da se to dogodilo, iako sam to upravo gledao na nacionalnoj televiziji.”

“Bio sam samo prestravljen”:Ken Jennings se prisjeća da je Alex Trebek smijenjen kada se vrati u Jeopardy!

Pobjeda u petak slučajno je pala na posljednji dan Trans Awareness Week-a, koji se održava svake godine od 13. do 19. novembra.

Schneider nije jedini otvoreno trans takmičar u igrici. Schneider je primijetila da je bilo mnogo drugih koji su se takmičili prije nje. Ovo je uključivalo Kate Freeman prošle godine, koja je bila prva otvorena trans šampionka.

Hvala svima na uloženom trudu!…Source: https://philippinenewsdaily.com/amy-schneider-a-transgender-woman-extends-jeopardy-the-winning-streak-extends-to-five/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments