Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsAdvokat Rittenhousea smatra da su napori GOP-a da unovče klijenta "odvratni"

Advokat Rittenhousea smatra da su napori GOP-a da unovče klijenta “odvratni”


Za advokate odbrane Kylea Rittenhousea, republički zakonodavci su napadnuti u subotu pokušavajući da “profitiraju” od oslobađajuće presude svog klijenta u ubistvu dvojice muškaraca, nazvavši to “odvratnim”, piše Business Insider.

„Mnogo ljudi pokušava da profitira na ovome, a ja mislim da to ne bi trebalo“, rekao je advokat Mark Ričards za Insajder.

“Oni skupljaju novac na tome, a svi ti republikanski kongresmeni govore da dođu raditi za mene”, dodao je. „Žele da menjaju njegovu slavnu ličnost, i mislim da je to odvratno.”

Richards je bio poznat i pod imenom Donald Trump Jr. „idiot. Ne moram to širiti jer to govori samo za sebe”, dodao je.

Richards je u subotu odgovorio na obrisani tvit Trumpa Jr. u kojem je objavljeno da organizacija za oružje planira dodijeliti Rittenhouseu AR-15 i pozvao svoje sljedbenike da potpišu prateću karticu “u znak podrške Kyleu”.

Richards je sljedećeg petka otkrio CNNT da je izbacio filmsku ekipu Tuckera Carlsona „nekoliko puta“ dok je bilježila slučaj Rittenhouse. “I ne mislim da je filmska ekipa prikladna za ovako nešto”, rekao je on.

Što se tiče republikanskih poslanika koje je on napao, neki od njih su veličali zbog oslobađajuće presude Ritenhausa u petak za smrtonosne pucnjave na nenaoružane Josepha Rosenbauma i Anthonyja Hubera – i ranjavanje Gaigea Grosskreutza, koji je imao pištolj.

Nakon što je Rittenhouse (naoružan puškom AR-15 u stilu AR-15) prošle godine otputovao iz Ilinoisa u Kenosha u Wisconsinu, gdje su izbili protesti, ovi sukobi su se dogodili nakon što je policija pucala na lokalnog stanovnika Backa Jacoba Blakea, zbog čega je bio paralizovan.

Zastupnica Madison Cawthorn (RN.C.) je u petak reklamirao oslobađajuću presudu za tinejdžera i pozvao druge da “budu naoružani i opasni”.

Zastupnik Paul Gosar (R-Ariz.), zatražio je u petak pratioce na Twitteru da odrede da li Rittenhouse treba da ode. dodelio kongresnu medalju časti.

Obojica su zajedno sa predstavnikom Mattom Gaetzom (R-Fla.) izjavili da će ponuditi Rittenhouseu poziciju za stažiranje u Kongresu. Gosar je na Tviteru napisao da će se “boriti sa oružjem” Gaetza da “dobi nagrade za Rittenhouse kao stažista”.

PACS, desničarski političari i članovi porodice Rittenhouse, kao i PACS i druge organizacije. koristio problem vrućeg dugmeta za prikupljanje sredstava. Organizacije na suprotnoj strani učinile su isto.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Rittenhouse advokat poziva GOP napore da unovči klijenta ‘odvratno’ se prvi put pojavio na udarnim vijestima.

Source: https://gt-ride.com/rittenhouse-attorney-calls-gop-efforts-to-cash-in-on-client-disgusting/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments