Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews6. januara, organizatori su koristili Burner telefone za komunikaciju sa Ericom Trumpom

6. januara, organizatori su koristili Burner telefone za komunikaciju sa Ericom Trumpom


Miting 6. januara organiziran je u blizini Bijele kuće, gdje je tadašnji predsjednik Donald Trump, govornik Capitol Riot-a navodno razgovarao preko telefona sa Trumpovim zvaničnicima, uključujući Erika Trumpa, kako bi komunicirao Rolling Stone u utorak.

Kylie Kremer, vođa grupe Marš za Trumpa koja je pomogla u organizaciji mitinga na Elipsi, navodno je rekla svom pomoćniku da kupi tri telefona sa gorionicima tokom planiranja događaja i rekla da je “od najveće važnosti” da su plaćeni gotovina.

Takozvani telefoni sa gorionicima su jeftini, prepaid mobilni telefoni koji se obično kupuju za privremenu upotrebu kako bi se zaštitila anonimnost korisnika.

Kremer je razgovarao s čelnicima Trumpove kampanje i Bijele kuće koristeći jedan od ovih telefona, prema troje ljudi upoznatih sa situacijom.

Drugi telefon je dobila Kremerova majka, Ejmi Kremer, još jedna ključna organizatorka skupa, rekla je za magazin član tima Marš za Trampa. Izvor je rekao da ne znaju kome je bio treći telefon.

Ovi telefoni su očigledno korišćeni za razgovore sa Kajli Kremer, porodicom Tramp ili Belom kućom. Mnogi važni sastanci o planiranju održani su oko njih.

Na mitingu “Save America” ​​na Elipsi, koji je prethodio nasilnom napadu na američki Kapitol, Tramp je ohrabrio…Source: https://gt-ride.com/jan-6-organizers-used-burner-phones-to-communicate-with-eric-trump/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments