Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews25 miliona razloga za zahvalnost u Šarlotsvilu, gde postoji odgovornost za mržnju

25 miliona razloga za zahvalnost u Šarlotsvilu, gde postoji odgovornost za mržnju


Dva dana prije Dana zahvalnosti, građanska porota u Charlottesvilleu, u Virginiji, proglasila je bijelce nadmašne rase odgovornima prema državnom zakonu za zavjeru da se organizira nasilni miting “Ujedini pravo” koji se pretvorio u nerede u kojima je jedna žena umrla, a desetine povrijeđenih 2017.

Ovo je bio užasan period od četiri godine. I na mnogo načina, više smo podijeljeni kao nacija nego što smo bili tog kobnog vikenda kada su bijeli nacionalisti, članovi Ku Klux Klana, neonacisti i bijeli suprematisti izašli na ulice idiličnog Charlottesvillea da biju mržnju.Naišli su i na mnoge prepreke na putu. Osakaćen i ubijen

Podsjetimo, ovo je bio planirani događaj u znak protesta protiv odluke da se s javnog trga ukloni statua bijelog suprematiste i generala Konfederacije Roberta E. Leeja. Baklje koje su nosili dočarale su užas linčova mafije proteklih godina i skupova Ku Klux Klana. To je bilo namjerno. Pokušavali su da prenesu poruku.

I dok su stotine njih marširali ulicama, skandirali su:

Nećete biti naša zamjena.”

Kraj imigracije.

“Krv i zemlja”

“Naše ulice.”

“Životi bijelaca se računaju.”

“Jevreji nas ne mogu zamijeniti”

To nisu bili pevači nad spomenikom. Nisu bili tu da osporavaju uklanjanje statue. Bili su tu da polažu pravo na svoju Ameriku – svoju bijelu,Hrišćanska Amerika. Ponosno su pokazali svoj rasizam.

Oni će sada platiti.

Svaki peni od više od 25 miliona dolara koje je porota dodijelila kao kaznenu odštetu povrijeđenim protivprosvjednicima šalje…Source: 25 miliona razloga za zahvalnost u Šarlotsvilu, gde postoji odgovornost za mržnju

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments