Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNews2 stručnjaka Fox News-a odustala su zbog segmenta "zaista opasnog" Tuckera Carlsona

2 stručnjaka Fox News-a odustala su zbog segmenta “zaista opasnog” Tuckera Carlsona


Dvojica konzervativnih komentatora koji su se pojavljivali na Fox News-u više od jedne decenije dali su ostavku na desničarsku mrežu zbog “opasnog” Tucker CarlsonSpecial-a ispunjenog lažima o pobuni 6. januara.

Jonah Goldberg (lijevo) i Stephen Hayes (desno), bili su suosnivači konzervativne web stranice Dispatch. napisao je da je Carlsonov specijal “Patriot Purge” bio “zbirka nekoherentnog guranja zavjere, prožet činjeničnim netočnostima, poluistinama, obmanjujućim slikama i prokletim propustima”.

Fox News je pohvalio neke od njihovih novinara, ali su rekli da “glasove odgovornih prigušuju neodgovorni”.

Oni su rekli:

“Napetost između dobrog obavljanja tog posla i odanosti Foxu testirala nas je mnogo puta u proteklih nekoliko godina. Ali s izdavanjem Patriot Purge, osjećali smo da više ne možemo ‘raditi kako mi vidimo’ i ostati na Fox News-u. Pa smo dali ostavku.”

Hayes je za New York Times rekao da je Carlsonov specijal “zaista opasan na način na koji uobičajena hiperbola koju dobijete na mnogim vijestima iz kablovske mreže nije”.

Prema Timesu, oni su davali doprinos Fox Newsu od 2009. prema njihovoj naknadi.

Carlsonov specijal za Fox Nation tvrdio je, između ostalog, da je pobuna možda bila operacija “lažne zastave” koju je tajno dirigirala ljevica, te da ljevica nekako lovi konzervativce i zatvara ih u uslovima nalik Guantanamu, zajedno sa waterboardingom .

„Politička propaganda ima za cilj da okupi bazu podrške koja je pokazala spremnost da se mobiliše na osnovu dezinformacija i laži“, rekao je Michael Jensen, viši istraživač na Nacionalnom konzorcijumu za proučavanje terorizma i odgovora na sveučilište u Marylandu. Terorizam, rekao je PolitiFact. “Tako smo uopće dobili 6. januar.”

Carlson, koji je priznao da je lagao, posljednjih godina prihvaća sve ekstremnije teorije i teorije zavjere u vezi s pobunom 6. januara Pandemijom koronavirusa vakcinacijom protiv COVID-19.

Carlson je kritikovao imigrante. Možete imati i njega i njegove goste Šireni su stavovi bijelih nacionalista.

On je za Times rekao da su ostavke “sjajna vijest” za mrežu.

“Naši gledaoci će biti zahvalni,” citirao je on.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava 2 stručnjaka iz Fox Newsa napustila je segment “zaista opasnog” Tuckera Carlsona prvi put se pojavio na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/2-fox-news-pundits-quit-over-truly-dangerous-tucker-carlson-segment/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments